Lichaamswerk

Het is erg belangrijk om het lichaam en de reacties van je paard goed te observeren om een goed beeld te krijgen hoe het met je paard gaat. Ook is deze sessie die je zelf gaat leren erg waardevol voor de band met je paard. 

Je gaat op een rustige plek het lichaam van je paard voelen en bekijken. Wat voel je als je met je handen over bepaalde plekken van het lijf gaat? Welke reacties neem je waar en wat zie je? Hoe ziet de vacht eruit? Voel je temperatuursverschillen? Hoe is het met de spieren van je paard? Voel en zie je spanning of ontspanning? Hoe is de ademhaling van jouw paard, maar observeer ook jouw eigen ademhaling. Je kunt op deze manier van rustig en aandachtig observeren ontzettend waardevolle informatie verzamelen waar je weer oefeningen op kunt inzetten tijdens jullie training. Observeer ook jezelf. Hoe is het met jouw lijf? Wat voel jij? Heb jij bepaalde plaatsen in jouw lijf die reacties geven? Hoe is het met jouw spanning? 

Je gaat zelf warmte sturen en je paard masseren. Je leert waar je paard behoefte aan heeft. Dit geeft naast het werken met je paard een enorme aanvulling op de gezondheid en op jullie connectie. 

 

 

( Op de foto is duidelijk te zien dat Barry spanning laat zien) 

 

 

 

 

 

 

Paard en mens

Hier een beeld van beide skeletten. Kan interessant zijn om eens te bekijken 😀

Ook kun je bij het werken vanaf de grond een spiegeling maken hoe bepaalde oefeningen werken voor jouw paard en voor jou. Niet dat je perse op je handen en voeten hoeft te gaan rond draven (ðŸĪŠ) maar het spiegelen kan je wel degelijk eye openers geven waarom een bepaalde oefening wel of niet lukt.
Daarom is het ook belangrijk dat je zelf de oefeningen leert voelen ðŸĨ°ðŸ™