Natural Horsemanship:  communicatie verbonden met het natuurlijk gedrag van onze paarden. Verdiep je in het natuurlijk gedrag van je paard, de communicatie en leiderschap en ervaar wat dit jullie brengt in de dagelijkse omgang en training. 

 

 

WERKEN AAN DE HAND

Zet je communicatie kracht bij door grondwerk. D.m.v. grondwerk oefeningen leer je hoe jij met jouw paard communiceert en wordt duidelijk waar eventuele knelpunten en onduidelijkheden vandaan komen. Hoe sta jij naast jouw paard? Hoe voelt natuurlijk leiderschap en hoe pak je dit aan? Versterk je connectie door wederzijds begrip en samenwerking. Deze basis in de omgang met jouw paard is bijzonder belangrijk. Daarbij train je het lijf van jouw paard in kracht, soepelheid en lenigheid. Jij leert welk effect jouw communicatie heeft op jouw paard. Dit maakt de band dieper en dieper. 

 

Voorbeelden:

 

Loswerken en freestylen

Hoe mooi is het om los met jouw paard te werken zonder halster en te ervaren hoe jouw energie, houding, ademhaling werkt en die van jouw paard? Samenwerking door te communiceren in de taal van jouw paard. 

 

 

Werken aan de hand of met lange teugels. (Gymnastiserende oefeningen die de nadruk leggen op de lengtebuiging en het ontwikkelen van de draagkracht dmv rechtrichtende oefeningen. Hierbij komt de communicatie ( hoe vraag jij dit aan je paard?) en het werken met jouw energie duidelijk naar voren. Deze training geeft enorm veel meerwaarde voor zowel het lijf van jouw paard, de band die je opbouwt en de basis voor het rijden en leren dragen van de ruiter. Ook als je een fanatieke ruiter bent geeft het werken aan de hand een mooie versterkende aanvulling op de training).

 

Spelletjes ( hoe belangrijk is plezier?)

 

Werken met muziek ( voel wat muziek met jou doet en met jouw paard. Muziek brengt emotie, rust, plezier en motivatie) let wel op de signalen van jouw paard wanneer deze de muziek als niet prettig ervaart. 

 

Vrijheidsdressuur ( gave oefeningen die jouw paard lenig maken terwijl je bezig bent met communicatie, ontspanning en plezier) 

 

Schriktraining ( spelenderwijs aan de slag met gewenning of angst) 

 

Trainen in het bos of de omgeving buiten stal

 

🐎❤

Wat ik graag mee wil geven is dat werken aan de hand een serieuze training is die fysiek en mentaal veel van je paard vraagt maar ook van jou. Ben je bewust van de balans in je training en bouw rust in om alles te verwerken en ook het lijf niet te overbelasten. Betere kortere momenten met veel plezier dan een lange belastende training waar stress uit voortkomt. 

 

Afspraken zijn op eigen risico. 

Je kunt bij mij in Prinsenbeek op onze locatie komen oefenen! Soms is het heel waardevol om eerst bij een ander te ervaren hoe dit voelt waarna je zelf met je eigen paard aan de slag kan. Uiteraard kom ik ook naar jou toe.