Welkom!

Hallo! Leuk dat je mijn website bezoekt! 

Ik ben Chantal, 40 jaar oud en werk met hart en ziel voor het welzijn van dieren. Ik ben enthousiast, leergierig en denk graag buiten de ‘ boekjes’. Mijn passie is communiceren met dier en mens en hulp kunnen bieden op alle gebied waar hulp nodig is. Dit kan enorm breed zijn ( holistische benadering om de situatie vanuit alle hoeken te bekijken). Ik laat dieren hun verhaal vertellen en help jullie puzzelstukjes te ontcijferen. Ik coach jou in het ervaren van zuivere communicatie. Mijn doel is om jou te verbinden met jouw paard zodat jullie een sterke en diepe band ervaren. Een band die je voelt vanuit je  hart: CONNECTED BY HEART. Ik ben een voeler en leer jou te voelen.

Als klein meisje was ik al idolaat van paarden. Ik ging de connectie al aan op ongeveer 4 jarige leeftijd. Zoals vele mocht ik op een gegeven moment naar de manege en daarbuiten liep ik dromend rond. Ik ben altijd blijven dromen ook in moeilijke tijden. Zo ben ik mijn haflinger tegengekomen en later mijn trekpaard. 

Mijn haflinger heeft mij bewust gemaakt hoe dieren communiceren. Ik moest wel... Hij was erg duidelijk in wat hij van mij verwachtte. Het was aan mij om dit te leren begrijpen. Omdat zijn lijf het niet toe laat om te rijden ben ik mij gaan ontwikkelen in grondwerk. 

Het verhaal  van Connected By Heart is begonnen als dierentolk. Ik heb leren communiceren met dieren en leren luisteren naar hun verhaal, hun gevoelens leren voelen en mogen ervaren hoe duidelijk hun communicatie is als wij hier voor openstaan. Deze basis in het werken met dieren geeft mij de fantastische mogelijkheden om mensen hun dier te mogen leren begrijpen. Onafscheidelijk van elkaar is dan het leren werken met energie en ben ik mij gaan ontwikkelen als energetisch therapeut en werk ik puur met mijn intuïtie en communicatie vaardigheden. Als hooggevoelig mens help ik andere hooggevoelige mensen om hun kracht te ontdekken. Hoe fantastisch is het om dit samen met paarden te mogen ontdekken?

Ik ben mijn 2 paarden thunder en Barry eeuwig dankbaar. Zij hebben mij gebracht waar ik nu sta en nog ga staan. Mijn soulmates en leermeesters! Je zult hen regelmatig tegenkomen op deze website. 

Een aantal jaar geleden heb ik het grondwerken ontdekt en hier ben ik mij steeds verder in gaan ontwikkelen en verdiepen. Dit is ook een ware passie geworden! Ik deel mijn ervaringen graag met jou. Het belangrijkste is plezier! Elk paard en elk mens is uniek. Samen gaan we onderzoeken wat bij jullie aansluit. Ik verdiep mij in een unieke begeleiding afgestemd op jullie combinatie. Ik gebruik geen vaste methode of werkwijze. Ik heb verschillende ervaringen opgedaan en stem af op wat bij jullie past. Wat voor de 1 werkt hoeft voor de ander niet zo te zijn. Wat voor het ene paard wel gezond is hoeft voor het andere paard niet zo te zijn. Ieder draagt zijn of haar eigen proces mee zowel mentaal, energetisch als lichamelijk. Alles staat met elkaar in verbinding en is uniek. 

 

 

 

Opleiding of gevolgde cursussen: 

 

- Cranio Totaal therapeut ( in opleiding) craniosacraal therapie, biomechanica, voeding, natuurgeneeskunde traditionele chinese geneeswijze. 

- Dierencommunicatie/ communiceren met paarden

- Dierentolk 

 - Basis en specialisatie energetisch dierentherapeut 

- Natuurlijk gedrag, communicatie, respectvol en paardvriendelijke samenwerking, trainen vanaf de grond en dagelijkse omgang met paarden 

- Rechtrichten 

- Werken met de bodywrap 

- Werken aan de dubbele lange lijnen 

- Werken aan de hand en werken met lange teugels

- Stress release paard en mens / mindfulness 

- Lichaamswerk

- Inzet spel en denkwerk paarden

 - Sociaal pedagogisch werker ( werkzaam als ambulant begeleider alle doelgroepen) 

- Activiteitenbegeleidster dagbegeleiding 

- Verzorgende IG 

- Ervaringsdeskundige hooggevoeligheid 

 

Waarom is grondwerk mijn passie en wil ik dat met jullie delen?

1. De band die je opbouwt met je paard door vragen te leren stellen vanuit hun zuivere communicatie is prachtig en gaat enorm diep.
2. Je leert jouw paard en ook jezelf kennen. Je leert welk effect jouw houding, energie, communicatie, intentie, ademhaling, focus, gedachtes, doelen en persoonlijke issues hebben.
3. Super tof samen bezig zijn en veel plezier hebben en leren ontspannen.
4. Je leert goed gymnastiseren door verschillende toffe onderdelen in te zetten zodat jullie zolang mogelijk plezier hebben samen  zonder blessures en ongemakken.
5. Een goede voorbereiding op het dragen van de mens. Een paard is niet geboren om te rijden. Het is niet vanzelfsprekend dat je op een paard gaat zitten en wegrijd. Hier gaat een hele goede voorbereiding aan vooraf in respectvolle samenwerking en leren zien van grenzen tijdens je training.
6. Niet iedereen heeft de wens en de mogelijkheid om te kunnen rijden. Dit doordat het paard dit niet kan, jijzelf niet kan rijden door persoonlijke redenen, paard ouder wordt of omdat je de keuze maakt niet te willen rijden. Je kunt dmv tof grondwerk heerlijk met je paard aan de slag. Uiteraard aangepast aan jullie kunnen en willen.
7. Revalidatie in goede afstemming met professionals.
8. Scheefheid. Enorm veel voorkomend probleem. Paarden en mensen zijn van nature niet recht. Maar wanneer wij vragen gaan stellen aan onze paarden zoals rijden e.d. komen er veel scheefheden tot stand die kunnen leiden tot overbelasting en blessures. Ook zie je dit terug in het gedrag van je paard want dit doet pijn en bij het niet herkennen van scheefheid worden de problemen alleen maar groter.
9. Je leert spelen! Je wordt speelser in je omgang met paarden en dit geeft vrijheid en plezier. Ik hoor weleens: mijn paard kan niet spelen....... tuurlijk wel! Dat doen ze in vrijheid ook. Weet jij nog hoe je moet spelen? Dit kan een drempel zijn die je over mag stappen.
10. Of je nu wedstrijden rijdt of niet. Net begint met paardrijden of al mega lang met paarden werkt, een jong paard hebt of een oud paard hebt, jij zelf jong of oud bent ( hihi klinkt oud maar je snapt wat ik bedoel) je kunt allemaal plezier en baat halen uit grondwerk. Ongeacht op welk vlak jouw vraag ligt. Heb jij angst of last van onzekerheid? Ben je te direct en creëer je miscommunicatie? Kan allemaal en we zijn hier allemaal om te leren. Grondwerk zet je in op alle vlakken in het omgaan met paarden.

En zo kan ik nog even doorpraten.
Nieuwsgierig geworden? Dat snap ik! Check mijn website, app, bel of kom eens oefenen!

Lieve groetjes en een fijne dag!